Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

24 januari 2021 door Jannes Wiersema

Winterse buien, in het zuidoosten eerst nog (natte) sneeuw.

Vandaag verdwijnt de gladheid in de tweede helft van de ochtend. De buiigheid neemt geleidelijk af en de zon komt op de meeste plaatsen tevoorschijn. In de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond valt er in het zuiden af en toe (natte) sneeuw. Lokaal kan er weer een dun sneeuwdek gevormd worden en is gladheid mogelijk. De wind wordt overal west tot zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig, in de avond wordt de wind zuidoostelijk. De middagtemperatuur komt uit op ca 4°C en daalt al in de avond tot rond of onder het vriespunt.

De min temp afgelopen nacht

In de nacht komende nacht is het overwegend bewolkt en sneeuwt het in Limburg aanvankelijk nog af en toe. In het westen komen meer opklaringen voor die zich verder over het land uitbreiden. De minimumtemperatuur ligt enkele graden onder het vriespunt, langs de kust ligt de temperatuur net boven nul. Lokaal kan het glad worden door sneeuw en/of bevriezing. De zwakke tot matige wind draait naar het noordoosten 2 – 3 Bft.

Morgen verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. De zon schijnt af en toe, maar van het westen uit trekken er ook enkele (winterse) buien over het land. De temperatuur loopt op naar ca. 4°C, maar kan tijdens een winterse bui weer enkele graden dalen. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied toe naar krachtig tot hard 6-7 Bft en is op windstoten tot 60 km/u.

Vooruitzichten
Wisselvallig met van tijd tot tijd wat regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst, vanaf woensdag/donderdag hogere temperaturen en tijdelijk erg wisselvallig.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 31 januari tot en met zondag 07 februari
Aanvankelijk wisselvallig met 60-70% kans op maxima boven het langjarig gemiddelde. Vanaf begin februari 40-60% op een koud weertype, met ca. 30% kans op (mogelijk winterse) neerslag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn