Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

29 januari 2021 door Jannes Wiersema

Regen, in het uiterste noordoosten mogelijk wat natte sneeuw.

Het is bewolkt en het regent op de meeste plaatsen. In het zuiden en midden wordt het in de loop van de ochtend overwegend droog, maar in de middag kunnen daar enkele buien voorkomen. In het zuiden is een klap onweer mogelijk. In het noorden blijft het regenachtig, mogelijk valt de neerslag in het noordoosten van Groningen in de vorm van (natte) sneeuw. Het temperatuurverschil is vandaag groot: van net boven het vriespunt in het uiterste noordoosten tot ongeveer 10°C in het midden en zuiden. Van het zuiden uit draait de wind op steeds meer plaatsen naar west tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de westkust krachtig en eerst mogelijk hard. In het noordoosten blijft de wind uit oost tot zuidoost waaien. Daar is de wind zwak tot matig, op de Wadden vrij krachtig.

Gisteren in het uiterste No wat zon

Komende nacht kan er in het noorden en oosten eerst nog wat lichte sneeuw vallen, in het zuiden regent het af en toe. De neerslagzone trekt in de loop van de nacht zuidwaarts weg, waarna het van het noorden uit breed opklaart. De temperatuur daalt snel waarbij de minimumtemperatuur rond 1°C in het zuidwesten ligt en enkele graden beneden het vriespunt in het midden en oosten van het land. Lokaal kan het glad worden. De wind draait overal naar een noordelijke richting en neemt af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig.

Morgen is het in het zuiden overwegend bewolkt. In het noorden is de bewolking dunner en schijnt de zon af en toe. Het blijft vrijwel overal droog, maar in Zeeland en Zuid-Limburg is wat lichte (natte) sneeuw niet uitgesloten. Het is vrij koud met maximumtemperaturen die uiteenlopen van ca. 3°C in het noordwesten en 1°C onder de bewolking in het zuidoosten. De wind wordt overal oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Vooruitzichten
Vrij koud en zonnige perioden. In het zuiden soms kans op wat regen of (natte) sneeuw. Vanaf dinsdag overal toenemende neerslagkansen en waarschijnlijk zachter.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 05 februari tot en met vrijdag 12 februari
Grote kans (ca. 70%) op een overgang naar een droger weertype met temperaturen (ruim) beneden het langjarig gemiddelde. Ca. 30% kans op het aanhouden van het wisselvallige en zachte weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn