Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

30 januari 2021 door Jannes Wiersema

In het noorden opklaringen, in het uiterste zuiden later (natte) sneeuw.

In het zuiden is het bewolkt en valt er af en toe regen, die later over kan gaan in (natte) sneeuw. Elders zijn er opklaringen, met name in het noorden van het land. Vanochtend is er in de noordelijke helft van het land kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De maxima komen uit rond 3°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer soms (vrij) krachtig.

Het was gisteren een kletsnatte dag

In de avond en komende nacht zijn er brede opklaringen. In het noorden en noordoosten is er kans op grondmist. De minima lopen uiteen van lokaal -7°C in het noordoosten tot -1°C in het uiterste zuidwesten. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, aan de zuidwestkust vrij krachtig.

Morgen is het zonnig, in de loop van de dag drijft er wat hoge sluierbewolking binnen en tegen de avond volgt van het zuidwesten uit wat dikkere bewolking. Het wordt circa 2-3°C. In de loop van de avond gaat het in de zuidelijke helft af en toe regenen en in het midden van het land is aan het einde van de avond ook kans op natte sneeuw. De wind draait naar oost tot noordoost en is zwak tot matig, later aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vooruitzichten
Vrij koud en zonnige perioden. In het zuiden meer bewolking en kans op natte sneeuw. Dinsdag, woensdag en donderdag tijdelijk temperaturen boven het langjarig gemiddelde (1991-2020) en vooral dinsdag en woensdag regen.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 06 februari tot en met zaterdag 13 februari
Grote kans (ca. 70%) op een vrij droog weertype met temperaturen (ruim) beneden het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn