Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

31 januari 2021 door Jannes Wiersema

zonnige perioden, vanuit het ZZW meer bewolking

Er zijn brede opklaringen. In het noorden en noordoosten is er lokaal kans op dichte mist en vooral in het zuiden kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De gladheid en mist verdwijnen in de tweede helft van de ochtend. In de loop van de dag drijft er wat hoge sluierbewolking binnen en tegen de avond volgt van het zuidwesten uit dikkere bewolking. In de loop van de avond gaat het in het zuiden af en toe regenen. Het wordt circa 3°C. De noordoostenwind draait naar oost tot noordoost en is zwak tot matig, later aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Gisteren was het in het Noorden een prachtige dag

In de nacht raakt het van het zuiden uit in vrijwel het gehele land bewolkt en gaat het af en toe regenen. De regen wordt in het midden en noorden lokaal kortdurend voorafgegaan door (natte) sneeuw en/of ijzel, hierdoor kan het plaatselijk (verraderlijk) glad worden. Het uiterste noorden lijkt grotendeels droog te blijven. De oostenwind is zwak tot matig, aan zee vrij krachtig en de minimumtemperaturen variëren van +2°C in het zuiden tot -4°C in het noordoosten.

Morgen overdag neemt de neerslagintensiteit af en beweegt het regengebied naar het oosten. Tegen het einde van de middag is het overal droog en van het noordwesten uit komen enkele opklaringen binnen. De middagtemperatuur ligt rond 5°C in het zuiden en net boven het vriespunt in het uiterste noordoosten. De wind draait in de loop van de middag naar richtingen tussen noord en noordwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Vooruitzichten
Tijdelijk temperaturen boven wat normaal was in de periode 1991-2020, met vooral op dinsdag en woensdag vrij veel neerslag. In het noorden en noordoosten blijft het waarschijnlijk kouder en kan de neerslag een winters karakter hebben. Aan het einde van de week dalen de temperaturen weer naar waardes onder het langjarig gemiddelde en nemen de dagelijkse neerslagkansen af naar 50-60%.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 07 februari tot en met zondag 14 februari
Temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde (1991-2020), met in de nachten en ochtenden overwegend lichte tot matige vorst. Geleidelijk meer zon. De dagelijkse neerslagkansen liggen rond 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn