Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

01 februari 2021 door Jannes Wiersema

In het midden en noorden verraderlijk glad door ijzel.

Het is bewolkt en ten noorden van de rivieren is het verraderlijk glad door ijzel. Met name in het noorden kan er ook ijsregen of sneeuw vallen. Vanochtend en vanmiddag wordt het van het westen uit geleidelijk overal droog en verdwijnt de gladheid. Later op de dag kan het in het noordwesten en noorden opklaren, elders blijft de bewolking overheersen. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het zuiden en rond het vriespunt in het uiterste noordoosten. De wind draait in de loop van de middag naar richtingen tussen noord en noordwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Gisteren een prachtige winterdag

Vanavond neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe. In het noorden zijn aanvankelijk nog opklaringen aanwezig en daar kan lokaal (mogelijk dichte) mist ontstaan. De minimumtemperaturen variëren van lokaal -5°C in het noorden tot +2°C in het zuiden. De wind is zwak en veranderlijk en wordt in de loop van de nacht zuidoostelijk.

Morgen overdag is het bewolkt en een gebied met regen trekt van zuidwest naar noordoost. Tegen de middag bereikt het gebied de noordelijke provincies en gaat de regen tijdelijk over in sneeuw of natte sneeuw. In de avond verlaat de regen het land, maar komen er nog wel enkele buien voor. De zwakke oosten- tot zuidoostenwind draait in de middag van het zuiden uit naar zuidwest en neemt toe naar matig, vlak aan zee naar (vrij) krachtig. De maxima lopen uiteen van 0°C in het uiterste noordoosten tot 10°C in het zuiden.

Vooruitzichten
Aanvankelijk zacht en vrij veel neerslag. In het noorden en noordoosten blijft het waarschijnlijk kouder en kan de neerslag een winters karakter hebben. Aan het einde van de week dalen de temperaturen weer naar waardes onder het langjarig gemiddelde en nemen de dagelijkse neerslagkansen af naar ongeveer 50%.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 08 februari tot en met maandag 15 februari
Temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde (1991-2020), met in de nachten en ochtenden overwegend lichte tot matige vorst. Geleidelijk meer zon. De dagelijkse neerslagkansen liggen rond 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn