Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

04 februari 2021 door Jannes Wiersema

In het zuiden geregeld zon, in het noorden meest bewolkt met wat motregen.

Vanochtend schijnt vooral in de zuidelijke helft van het land de zon. In de noordelijke helft van het land vrij veel bewolking en eerst soms nog lichte (mot)regen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het uiterste noordoosten tot plaatselijk 11°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is overwegend matig. Later in de middag en avond draait de wind via zuid naar oost tot zuidoost. In het uiterste oosten komt de wind de hele dag uit oostelijke richtingen en is matig.

Gisterochtend nog sneeuw restanten in No Groningen

In de avond en nacht zijn er wolkenvelden waaruit vooral in het westen af en toe wat regen kan vallen. In het noordoosten komen ook eerst opklaringen voor en kan er plaatselijk ook mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het uiterste noordoosten tot 6°C langs de zuidwestkust. De oost- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgen is het op veel plaatsen bewolkt en komt plaatselijk de zon even tevoorschijn. Af en toe valt er wat lichte regen of motregen, vooral in het midden en noorden. Het wordt in de middag 3°C in het uiterste noordoosten tot 10°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot zuidoost en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. Later in de middag en avond wordt de wind in de zuidelijke helft van het land zuid tot zuidwest.

Vooruitzichten
In het weekeinde overgang naar koud winterweer met vooral op zondag waarschijnlijk veel sneeuw en een (vrij) krachtige oostenwind, in het zuiden mogelijk ook ijzel. Na het weekeinde zeer koud met overdag maxima ruim onder nul en in de nacht en ochtend matige tot strenge vorst. Ook kan er nog af en toe sneeuw vallen.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 11 februari tot en met donderdag 18 februari
Aanvankelijk nog vrij grote kans op koud winterweer met lichte, in de nacht en ochtend matige tot strenge vorst. Vanaf het weekeinde van 13-14 februari waarschijnlijk overgang naar een zachter en wisselvalliger weertype. De kans dat het koude winterweer aanhoudt bedraagt 20-30%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn