Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

07 februari 2021 door Jannes Wiersema

WEERALARM: Sneeuw met harde wind, snijdend koud.

Vandaag neemt de sneeuw van het zuiden uit langzaam af. Er kan nog 1-5 cm sneeuw bij vallen, maar door de harde wind gaat de sneeuw stuiven waardoor er sneeuwduinen kunnen ontstaan. Door de combinatie van sneeuw en harde wind blijft code rood voor sneeuwjacht de gehele dag van kracht. De temperatuur ligt rond -3°C, alleen in het zuiden van Limburg is het in de ochtend nog iets boven nul. Door de sterke wind ligt de gevoelstemperatuur tussen -10 en -15 graden. In het noordelijk kustgebied staat een stormachtige wind, 8 Bft, mogelijk komt het daar nog even tot storm, 9 Bft. Bovendien komen daar zware windstoten rond 90 km/uur voor. In de loop van de middag neemt de wind boven land geleidelijk iets in kracht af, in Zuid-Limburg wordt de wind zelfs zwak.

In de nacht naar maandag valt er in het noorden en oosten nog wat lichte sneeuw. De minimumtemperatuur ligt rond -6°C. De noordoostenwind neemt iets af, maar in het Waddengebied blijft de wind hard tot stormachtig, 7-8 Bft, met aanhoudend zware windstoten tot 80 km/u.

Maandag overdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt zeer koud met een maximumtemperatuur rond -5°C. In combinatie met de matige noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur echter rond -15°C. Langs de noordkust blijft de wind hard, 7 Bft, met aanvankelijk nog zware windstoten van 75 km/uur. In de avond neemt de wind af.

Vooruitzichten
Zonnige perioden en droog. Zeer koud met overdag maxima rond -4°C en in de nacht en ochtend matige tot strenge, in de tweede helft van de week op veel plaatsen strenge tot zeer strenge vorst.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 14 februari tot en met zondag 21 februari
De kans dat het (zeer) koude, meest winterweer aanhoudt bedraagt ongeveer 50%. Er is 40% kans op overgang naar zacht en wisselvallig weer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn