Monday 25 October
Weerman Jannes Wiersema

09 februari 2021 door Jannes Wiersema

Gladheid en koud. Vanochtend mogelijk verraderlijk glad door bevriezing.

Vanochtend is er eerst kans op verraderlijke gladheid door bevriezing van natte wegen op bruggen en viaducten, vooral in het oosten en zuiden van het land. Het is koud met momenteel temperaturen tot -12°C, in het zuidoosten ligt de gevoelstemperatuur op -15°C of lager. Verder blijft het meest droog en is er zon, alleen op de Wadden kunnen lichte sneeuwbuien vanaf de Noordzee overtrekken. Het blijft de hele dag aanhoudend glad door sneeuwresten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt op de Wadden tot -6°C in het zuidoosten van het land. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige noordoostenwind.

In de avond en nacht komen landinwaarts opklaringen voor waarin lokaal een mistbank kan ontstaan. Het blijft meest droog. In het noordwestelijk kustgebied komen er nog wel enkele winterse buien voor. In het hele land is het nog plaatselijk glad door sneeuwresten. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -4°C op de Wadden tot lokaal -15°C in het oosten. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Morgen is het droog en schijnt de zon op de meeste plaatsen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt op de Wadden tot -4°C in het zuidoosten van het land. Er staat een zwakke tot matige, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtige noordoostenwind.

Vooruitzichten
Tot en met zondag droog en koud, vrijdag en zaterdag zeer koud winterweer met steeds meer zon. ’s Nachts matige tot strenge, lokaal zeer strenge vorst. Maandag 20% kans op invallende dooi met sneeuw en regen.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 16 februari tot en met dinsdag 23 februari
40% kans op invallende en doorzettende dooi met af en toe regen en temperaturen ruim boven nul. 20% kans op meestal droog weer met overdag temperaturen boven nul en in de nacht lichte vorst. 40% kans op aanhouden van de droge winterse periode met vaak veel zon.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn