Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

10 februari 2021 door Jannes Wiersema

Koud en plaatselijke gladheid, op de Wadden enkele sneeuwbuien.

Vandaag is het landinwaarts droog met af en toe zon, in het noordelijk kustgebied komen nog wel enkele sneeuwbuien voor. Vanochtend is het vooral in het zuidoosten zeer koud met een gevoelstemperatuur rond -15 graden. De maximumtemperatuur vanmiddag loopt uiteen van 0°C op de Wadden tot -4°C in het zuidoosten van het land. De plaatselijke gladheid op vooral binnenwegen houdt aan. Er staat een zwakke tot matige, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtige noordoostenwind.

In de avond en nacht komen landinwaarts brede opklaringen voor, hierin kunnen enkele mistbanken ontstaan. In het noordelijke kustgebied komen enkele wolkenvelden voor. Het blijft vrijwel overal droog. In het hele land is het plaatselijk glad door sneeuwresten, mogelijk ook verraderlijk glad door bevriezing van natte weggedeelten en smeltwater. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -4°C op de Wadden tot lokaal -17°C in het oosten. De gevoelstemperatuur daalt in het oosten en zuidoosten naar -15 tot -20 graden. De wind is zwak.

Morgen is het na het oplossen van eventuele mist in de ochtend zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 0°C op de Wadden tot -5°C in het (zuid)oosten van het land. De plaatselijke gladheid op de binnenwegen houdt aan. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind.

Vooruitzichten
Tot en met zondag droog en koud, vrijdag en zaterdag zeer koud winterweer met veel zon. ’s Nachts matige tot strenge, lokaal zeer strenge vorst. De kans op het invallen van de dooi met af en toe regen en temperaturen ruim boven nul is aan het begin van de volgende week 75%.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 17 februari tot en met woensdag 24 februari
75% kans op (vrij) zacht en wisselvallig weer. 25% kans op het aanhouden van de droge winterse periode met zonnige perioden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn