Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

11 februari 2021 door Jannes Wiersema

Eerst wolkenvelden en een mistbank, later zonnige perioden

Aanvankelijk zijn er nog enkele wolkenvelden aanwezig en lokaal komt er een mistbank voor. Verder zijn er vandaag zonnige perioden en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noorden tot ca. -2°C in het (zuid)oosten. Er steekt een zwakke tot matige oostelijke wind op, maar eerst is de wind zwak en veranderlijk.

Komende nacht is er weinig bewolking. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -6°C aan zee tot -13°C plaatselijk in het oosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost, die het voor het gevoel nog kouder maakt. Met name landinwaarts kan de gevoelstemperatuur in de buurt van -15 graden uitkomen. Mogelijk neemt de wind langs de kust toe naar vrij krachtig.

Morgen is er opnieuw veel zon. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond -2°C. Er staat een schrale oostenwind. Boven land is de wind overwegend matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten
Komend weekend nog winter, daarna grote kans (75%) op het invallen van de dooi met af en toe regen en middagtemperaturen ruim boven nul. In de nachten en ochtenden blijft er 40-50% kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 18 februari tot en met donderdag 25 februari
Grote kans (80%) op maxima boven nul. De neerslagkansen zijn vrij klein en de zon schijnt geregeld.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn