Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

12 februari 2021 door Jannes Wiersema

Zonnig en schraal.

Er zijn brede opklaringen, maar vooral in het midden en oosten komen ook enkele wolkenvelden voor. Lokaal valt er lichte sneeuw uit. De middagtemperatuur ligt rond -2°C. Er staat een schrale oostenwind en vanochtend ligt de gevoelstemperatuur met name in de zuidoostelijke helft plaatselijk beneden -15 graden. Boven land is de wind overwegend matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is het helder en kan er in het noordoosten een enkele mistbank ontstaan. Het vriest opnieuw matig tot streng met een minimumtemperatuur van -7°C aan zee tot -15°C plaatselijk in het oosten. De oostelijke wind is zwak tot matig, aan zee en mogelijk ook op het IJsselmeer aanvankelijk af en toe vrij krachtig. De gevoelstemperatuur kan opnieuw hier en daar tussen de -15 en -18 graden uitkomen.

Morgen is het zonnig en loopt de temperatuur op naar rond het vriespunt. In de avond kan in het westen hoge bewolking binnendrijven en het blijft overal droog. De oostelijke wind is overwegend matig, in het noordoosten zwak.

Vooruitzichten
Aanvankelijk koud, droog en vrij zonnig, maar vanaf maandag overgang naar een wisselvalliger weertype met maxima ruim boven nul. Met name maandag kans op winterse neerslag. In de tweede helft van de week droger.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 19 februari tot en met vrijdag 26 februari
Overwegend droog en vrij zonnig, met 40% kans op maxima beneden normaal en lichte tot matige vorst in de nachten/ochtenden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn