Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

13 februari 2021 door Jannes Wiersema

Vanochtend lage gevoelstemperaturen, verder zonnig en schraal

Het wordt een zonnige en droge dag. In de ochtend vriest het nog lange tijd matig tot streng met in de vroege ochtend -7°C aan zee tot -15°C plaatselijk in het oosten. De gevoelstemperatuur ligt daarbij vooral in de zuidoostelijke helft van het land tussen de -15 en -19 graden. De temperatuur loopt in de middag op naar iets onder het vriespunt, plaatselijk komt de temperatuur even boven nul. De oostelijke wind is eerst zwak tot matig en neemt overdag toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind mogelijk vrij krachtig. Vooral op lokale wegen is er aanhoudend gladheid mogelijk door sneeuwresten of door bevriezing van natte weggedeelten.

Komende nacht drijft er af en toe wat hoge bewolking over en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen -5°C in het uiterste zuiden en ca. -11°C in het noordoosten van het land. De zuidoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Vanwege de doorstaande wind voelt het kouder aan.

Morgenochtend begint overwegend zonnig, in de loop van de dag komt er van het westen uit steeds meer hoge bewolking het land binnendrijven. Het blijft droog. De temperatuur loopt op naar rond of net boven het vriespunt in het noorden van het land en ca. 3°C in het zuiden. In Zuid-Limburg wordt het lokaal 6°C. De zuidoostenwind is boven land matig en aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
Maandag een overgang naar een wisselvalliger en vrij zacht weertype. Deze overgang gaat vooral in het noordoosten en oosten mogelijk met winterse neerslag gepaard.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 20 februari tot en met zaterdag 27 februari
Vooral de eerste dagen waarschijnlijk droog, vrij zonnig en zacht weer. Later in de periode een grote kans op minder zacht weer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn