Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

18 februari 2021 door Jannes Wiersema

Droog, vanmiddag en vanavond van het westen uit regen.

Het is droog en overwegend bewolkt met in het zuiden vooral hoge bewolking. In de loop van de ochtend wordt de bewolking dikker en in de middag gaat het van het zuidwesten uit regenen. Vanavond wordt het van het westen uit droog en klaart het breed op. De maximumtemperaturen komen uit tussen 9°C in het uiterste noorden en lokaal 14°C in Limburg. Op de Wadden blijft de temperatuur iets achter. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later in de middag en in de avond draait de wind van het westen uit naar west tot zuidwest en neemt iets af.

In de avond en nacht is het droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. De zuidwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig, aan de kust naar matig tot vrij krachtig.

Morgen is er aanvankelijk alleen sluierbewolking waar de zon goed doorheen komt. Later in de middag of in de avond wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker, maar het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot plaatselijk 12°C in Limburg. Op de Wadden blijft de temperatuur opnieuw enkele graden achter. Er staat een overwegend matige wind uit zuid tot zuidwest.

Vooruitzichten
Vrij zonnig en zeer zacht lenteweer met maxima van ca. 15°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. Op de Waddeneilanden en nabij het IJsselmeer blijft het door het koude water aanmerkelijk frisser. Het blijft zo goed als droog.

Vooruitzichten lange termijn
Donderdag 25 februari tot en met Donderdag 04 maart
Geleidelijk iets minder zonnig weer met 50-60% kans op temperaturen rond het langjarig gemiddelde en 30-40% kans op hogere temperaturen. De neerslagkans neemt toe naar 20-30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn