Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

19 februari 2021 door Jannes Wiersema

Droog en zonnige perioden.

Vandaag is er aanvankelijk alleen sluierbewolking waar de zon goed doorheen komt. Later in de middag of in de avond wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker, maar het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot plaatselijk 12°C in Limburg. Op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. Er staat een overwegend matige wind uit een zuid tot zuidwestelijke richting.

In de avond en nacht zijn er brede opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het zuiden tot 5°C in het noordoosten. Er staat een matige wind uit een zuidelijke richting. Aan de kust is de wind af en toe vrij krachtig.

Morgen wordt het tamelijk zonnig, wel is er kans op wat Sahara stof in de lucht waardoor de lucht soms wat flets kan zijn . Met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 14°C in het noorden tot 17°C in het zuiden wordt het erg zacht. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. De zuidelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten
Vrij zonnig en zeer zacht lenteweer met maxima van ca. 16°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. Op de Waddeneilanden en nabij het IJsselmeer blijft het door het koude water aanmerkelijk frisser. Het blijft droog.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 26 februari tot en met vrijdag 05 maart
Geleidelijk iets minder zacht met 50-60% kans op temperaturen rond het langjarig gemiddelde en 20-30% kans op hogere temperaturen. De neerslagkans neemt toe naar 20-30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn