Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

21 februari 2021 door Jannes Wiersema

Zeer zacht en vrij zonnig.

Vandaag is het zonnig met alleen sluierbewolking, die vanochtend wat dikker is. De maxima variëren van 14°C in het noordwesten tot lokaal 18°C in het zuidoosten, wat normaal is voor eind april/begin mei. Op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. De zuid- tot zuidoostenwind wordt overwegend matig.

Komende nacht zijn er alleen sluierwolken en blijft het droog. De minima komen uit tussen lokaal 5°C in het noordoosten en 10°C in Zeeland. Er staat een zwakke tot matige zuid- tot zuidoostenwind.

Morgen is het zonnig en droog, met af en toe sluierbewolking. Later in de middag en in de avond komt er wat meer bewolking. De middagtemperaturen lopen uiteen van 14°C aan de noordkust tot plaatselijk 19°C in het zuidoosten. Op de Wadden blijft de temperatuur opnieuw een aantal graden achter. De zuidenwind is matig. In de middag en avond draait de wind naar zuidwest. Landinwaarts neemt de wind af naar zwak.

Vooruitzichten
Vrij zonnig en zeer zacht lenteweer met maxima van ca. 16°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. Op de Waddeneilanden en nabij het IJsselmeer blijft het door het koude water aanmerkelijk frisser. Het blijft droog. Vrijdag en zaterdag wordt het minder zacht en is er een kleine kans op wat regen.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 28 februari tot en met zondag 07 maart
Grote kans op voortzetting van het rustige en meest droge weertype. De kans op temperaturen rond of boven normaal neemt geleidelijk af tot 70%, met 30% kans op een duidelijk kouder weertype. De neerslagkans neemt toe naar 20-30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn