Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

22 februari 2021 door Jannes Wiersema

Zeer zacht, droog en zonnige perioden.

Vandaag is het zonnig en droog, al is er soms ook vrij veel sluierbewolking. Later in de middag en in de avond trekt er van het zuidwesten uit meer bewolking binnen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 14°C aan de noordkust tot 19°C in het zuidoosten. Mogelijk wordt het daar plaatselijk 20°C, wat uitzonderlijk zacht is voor februari. Op de Wadden blijft de temperatuur opnieuw een aantal graden achter. De zuidenwind is matig. In de middag en avond draait de wind naar zuidwest, landinwaarts neemt de wind dan af naar zwak.

Komende avond en nacht naar neemt de bewolking toe, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur lopen uiteen van 5°C in het noordoosten tot 11°C in het zuiden. De zuidenwind is zwak tot matig.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar vrijwel overal blijft het droog. In de loop van de middag trekt de meeste bewolking weg en zijn er zonnige perioden. Het wordt opnieuw zeer zacht met temperaturen van 15-17°C. In de noordwestelijke helft van het land wordt het met 10-14°C wat minder zacht. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, mogelijk vrij krachtig langs de noordwestkust.

Vooruitzichten
Zeer zacht lenteweer met maxima van ca. 16°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. Op de Waddeneilanden en nabij het IJsselmeer blijft het door het koude water aanmerkelijk frisser. Het blijft droog. Vanaf vrijdag is het minder zacht en met name op vrijdag is er een kleine kans op wat regen.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 01 maart tot en met maandag 08 maart
Grote kans op voortzetting van het rustige en meest droge weertype. De kans op temperaturen rond of boven normaal neemt geleidelijk af tot 70%, met 30% kans op een duidelijk kouder weertype. De dagelijkse neerslagkans ligt in de orde van 20-30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn