Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

27 februari 2021 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsen mist of bewolking, vooral in de middag ook zon.

In de oostelijke helft van het land is het bewolkt, In het westen en NO komt op uitgebreide schaal mist voor. De mist trekt in de loop van de ochtend op, de bewolking verdwijnt grotendeels en op steeds meer plaatsen breekt de zon door. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C, daar waar bewolking blijft hangen wordt het een graad of 6. De zwakke tot matige wind komt uit richtingen tussen noordwest en noordoost.

Vanavond en komende nacht zijn er brede opklaringen en ontstaat er op veel plaatsen opnieuw (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.

Morgenochtend is er op veel plaatsen mist. De mist gaat over in lage bewolking en vooral in het zuiden kan in de loop van de dag de zon doorbreken, het noorden blijft bewolkt en nevelig. De middagtemperatuur wordt ongeveer 6°C, in de zon wordt het ca. 10°C. De wind is eerst zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind noordoostelijk en neemt in het zuiden toe naar matig.

Vooruitzichten
Rustig en overwegend droog weer met zonnige perioden en kans op mist in de nacht en vroege ochtend.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 06 maart tot en met zaterdag 13 maart
Er is ca. 60-70% kans op een overgang naar wisselvallig weer. De kans op het aanhouden van het droge weertype is ongeveer 30%. Er is ca. 60% kans op temperaturen onder normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn