Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

07 maart 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden.

In de noordwestelijke helft van het land is het bewolkt en ligt de temperatuur iets boven nul. In het zuiden en zuidoosten is er weinig bewolking en vriest het licht, op sommige plaatsen zelfs nog matig, bovendien komt daar plaatselijk (dichte) mist voor. Vanochtend blijft het vooral in de noordelijke helft bewolkt, in het noorden kan er in de middag mogelijk ook een lichte bui voorkomen. In de zuidelijke helft is er meer ruimte voor de zon, in het zuiden en zuidoosten is het zelfs gewoon zonnig. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. In de noordelijke helft is de wind west tot noordwest en is zwak tot matig. In de zuidelijke helft is de wind aanvankelijk zwak en veranderlijk maar wordt in de loop van de dag noord tot noordwest en is dan meest zwak.

De komende nacht overheerst de bewolking en valt lokaal wat regen. In het noordoosten klaart het waarschijnlijk op en kan er (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C, in de opklaringen in het noordoosten kan het nog licht vriezen. De westelijke wind is zwak, aan zee soms matig.

Morgen is er veel bewolking, in het zuidoosten kan de zon soms nog even doorbreken. In de middag wordt de bewolking geleidelijk dikker en gaat het van het noordwesten uit regenen, in Brabant en Limburg blijft het nog tot de avond droog. De temperatuur loopt op tot ca. 6°C. De wind draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig.

Vooruitzichten
Op dinsdag nog vrij rustig met vrij veel bewolking met eerst wat regen. Vanaf woensdag enkele dagen onstuimig met flinke perioden met regen en vooral op donderdag veel wind met kans op (zeer) zware windstoten. De maximumtemperaturen lopen geleidelijk op naar ca. 10°C. In het weekeinde minder wind maar wel bewolkt met af en toe regen.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 14 maart tot en met zondag 21 maart
Aanvankelijk nog wisselvallig met af en toe regen en temperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode toenemende kans op een kouder weertype geleidelijk weer wat toe. De neerslagkans neemt geleidelijk af naar ca. 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn