Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

20 maart 2021 door Jannes Wiersema

Eerst zon, later van het noordwesten bewolking met wat lichte (mot)regen.

Op veel plaatsen begint de dag met flinke opklaringen en lichte vorst. In de loop van de ochtend raakt het van het noordwesten uit bewolkt en in de tweede helft van de middag kan er plaatselijk wat lichte (mot)regen vallen, het eerst in het noorden. In het zuidoosten blijft het nog tot ver in de middag zonnig en droog. De middagtemperatuur ligt tussen 6°C in het Waddengebied en 10°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en draait in de ochtend naar west.

In de avond en komende nacht is het vrijwel overal bewolkt en kan het af en toe regenen. De west tot noordwestelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig, aan de noordkust krachtig, 6 Bft. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C.

Morgen beginnen we bewolkt en af en toe kan er nog wat neerslag vallen. In de middag klaart het vanuit het noorden wat op en wordt het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur varieert van 7°C in het noorden tot 9°C in het zuiden. De noordwesten wind is matig, in de kustprovincies af en toe vrij krachtig en vlak aan zee vrij krachtig, aan de noordkust eerst af en toe krachtig.

Vooruitzichten
Eerst droog en rustig weer met af en toe zon. Aan het einde van de week meer wind en toenemende kans op regen. Geleidelijk wat hogere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 27 maart tot en met zaterdag 03 april
Eerst nog wisselvallig met af en toe regen, na het weekeinde grote (80%) kans op overgang naar droog en rustig weer met temperaturen rond of boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn