Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

22 maart 2021 door Jannes Wiersema

Vanochtend plaatselijk eerst nog wat regen.

In de ochtend overheerst de bewolking en in de oostelijke helft kan het lokaal nog lokaal licht regenen. In de loop van de dag breekt de zon af en toe door. In de avond klaart het van het westen uit breder op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7°C op de Wadden tot 10°C plaatselijk in het zuidwesten. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, in de avond wordt de wind zwak en in het zuiden variabel.

Komend avond en nacht zijn er in het oosten en zuiden nog enkele wolkenvelden. Elders is het opgeklaard en kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van iets onder nul plaatselijk landinwaarts tot 4°C aan zee en waar het bewolkt blijft. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Morgen begint op veel plaatsen met zon en een enkele mistbank. In de loop van de dag komt er wat meer bewolking en het blijft droog. Het wordt 9°C aan zee tot 13°C landinwaarts. De zuidwestelijke wind neemt toe naar matig, aan zee mogelijk naar vrij krachtig.

Vooruitzichten
Eerst droog en rustig weer met af en toe zon. Aan het einde van de week meer wind en vrijdag grote kans op regen. Vrij zacht, maar zaterdag aan de koele kant.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 29 maart tot en met maandag 05 april
Grote (70%) kans op overgang naar droog en rustig weer met temperaturen ruim boven normaal, begin april neemt de kans op temperaturen rond normaal toe naar ongeveer 40%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn