Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

27 maart 2021 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele (maartse) buien.

Vanochtend is er vrij veel bewolking en komen er verspreid over het land enkele buien voor. Bij de buien is kans op onweer en/of hagel. Van het westen uit wordt het geleidelijk op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon door. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag neemt de wind iets af.

Komende nacht zijn er enkele opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het zuidwesten tot 3°C in het oosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig.

Morgen wordt de bewolking in het noorden dikker en daar kan wat regen vallen. In de zuidelijke helft is de zon af en toe te zien en blijft het droog. In de loop van de middag wordt het ook in het noorden droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot 14°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig, aan de kust wordt de wind krachtig tot hard. In de avond neemt de wind weer af.

Vooruitzichten
Aanvankelijk zonnig en zeer zacht met maxima op dinsdag en woensdag van ca. 20°C, in het zuidoosten nog wat warmer. Op donderdag overgang naar een beduidend kouder weertype met temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde, daarbij is een kleine kans op een bui.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 03 april tot en met zaterdag 10 april
Grote kans (ca. 80%) op een licht wisselvallig en vrij koud weertype met in de nacht en vroege ochtend mogelijk lichte vorst. Later in de periode waarschijnlijk minder koud.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn