Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

28 maart 2021 door Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt en vooral in de noordelijke helft af en toe regen.

Vanochtend zijn er wolkenvelden, maar hier en daar komen ook opklaringen voor. In de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en gaat het met name in de noordelijke helft van het land af en toe regenen. In de zuidelijke helft blijft het meest droog en is zelfs de zon af en toe te zien. Later in de middag wordt het ook in het noorden weer droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot 14°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig, aan de kust wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de avond neemt de wind iets af.

Komende nacht zijn er op veel plaatsen opklaringen en is het meest droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Morgen is er in de ochtend nog wat sluierbewolking, maar de rest van de dag schijnt de zon uitbundig. In het Waddengebied trekken mogelijk nog enkele wolkenvelden over. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De west- tot zuidwestelijke wind is meest matig, langs de kust in de ochtend mogelijk nog krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Aanvankelijk zonnig en zeer zacht met maxima op dinsdag en woensdag van ca. 20°C, in het zuidoosten nog wat warmer. Op donderdag overgang naar een beduidend kouder weertype met temperaturen iets beneden het langjarig gemiddelde, het blijft overwegend droog.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 04 april tot en met zondag 11 april
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een licht wisselvallig en vrij koud weertype met in de nacht en vroege ochtend mogelijk lichte vorst. Later in de periode toenemende kans op een zachter weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn