Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

29 maart 2021 door Jannes Wiersema

Zonnig en zacht, in het noordwesten en noorden wolkenvelden.

Er komen er in het noordwesten en noorden wolkenvelden voor, deze zullen pas in de loop van de middag geleidelijk verdwijnen. Elders schijnt de zon volop. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot lokaal 20°C in Limburg. De zuidwestelijke wind is meest matig, langs de kust in de ochtend vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. In de loop van de middag neemt de wind overal af.

In de nacht is het opgeklaard en droog. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind wordt geleidelijk zuid- tot zuidwest en wordt boven land zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig.

Morgen schijnt de zon overal uitbundig en is het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot lokaal 23°C in zuiden. De wind is zwak tot matige wind komt uit zuidelijke richtingen. In de middag wordt de wind in de noordelijke helft van het land wat meer zuidwestelijk.

Vooruitzichten
Aanvankelijk zonnig en zeer zacht met maxima op woensdag van ca. 21°C, in het zuidoosten nog wat warmer. Op donderdag overgang naar een beduidend kouder weertype met meer bewolking en temperaturen iets beneden het langjarig gemiddelde, het blijft overwegend droog.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 05 april tot en met maandag 12 april
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig en (vrij) koud weertype met mogelijk ook winterse neerslag. Later in de periode toenemende kans op een zachter weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn