Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

01 april 2021 door Jannes Wiersema

Zon en bewolking, droog.

In de vroege ochtend is het hier en daar nevelig en zijn er met name in het oosten wolkenvelden. Verder wordt het vandaag overwegend zonnig en blijft het droog. In de loop van de middag en avond komen er vooral in het noorden opnieuw enkele wolkenvelden voor. Doordat er van het noorden uit koelere lucht binnenstroomt zijn de temperatuurverschillen tussen noord en zuid groot. Op de Wadden wordt het niet warmer dan een graad of 9, in het midden rond 15°C, terwijl het in Zuid-Limburg nog plaatselijk 22°C wordt. De wind draait overal naar noord tot noordoost en neemt toe naar matig, aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig.

Komende nacht is het een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog. Het kwik daalt naar omstreeks 4°C bij een zwakke tot matige noordelijke wind. Aan zee en op het IJsselmeer kan de wind af en toe vrij krachtig zijn.

Morgen is het wisselend bewolkt met vooral in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden. In de loop van de middag en avond trekt wat dikkere bewolking van noord naar zuid over het land en kan er een spat regen vallen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot 13°C in Zuid-Limburg. Er staat een meest matige noordenwind, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind in de loop van de dag toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten
In het weekend af en toe zon en droog. Vanaf maandag koud en geregeld buien, soms met een winters karakter. In de nacht en vroege ochtend neemt de kans op lichte vorst toe, vooral landinwaarts.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 08 april tot en met donderdag 15 april
Aanvankelijk weinig verandering. Later in de periode afnemende neerslagkans en waarschijnlijk minder koud.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn