Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

02 april 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en overwegend droog.

Vandaag trekken er wolkenvelden over het land, in het noorden kan daar later op de dag heel lokaal lichte regen uit vallen. In het zuiden en zuidoosten lost de bewolking deels op en schijnt de zon geregeld. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot 13°C in Zuid-Limburg. Er staat een matige noordenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig en later op de dag krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden aanwezig waaruit vooral in de zuidelijke helft van het land nog wat lichte regen kan vallen. In de loop van de nacht klaart het van het noorden uit deels op en wordt het droog. De minimumtemperatuur varieert van ca. 2°C in het oosten en 5°C langs de kust. De noordelijke wind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de loop van de nacht neemt de wind aan zee wat in kracht af.

Morgen blijven de kustgebieden gevoelig voor wat wolkenvelden. Verder landinwaarts overheerst de zon en ontstaan in de loop van de ochtend stapelwolken. Het blijft droog. De maximumtemperatuur varieert van 9°C in het Waddengebied tot lokaal 13°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit een noordelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig

Vooruitzichten
Zondag af en toe zon en droog. Vanaf maandag een guur weertype met geregeld buien, soms met een winters karakter. In de nacht en vroege ochtend kan het dan vooral landinwaarts licht vriezen.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 09 april tot en met vrijdag 16 april
Geleidelijk een afnemende neerslagkans en temperaturen die waarschijnlijk oplopen naar rond de normale waarden voor medio april.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn