Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

05 april 2021 door Jannes Wiersema

Guur met geleidelijk winterse buien.

Een zone met wat regen boven de noordelijke helft trekt geleidelijk zuidwaarts. Gedurende de ochtend trekt deze zone snel zuidwaarts en klaart het van het noorden uit op en is al een enkele (winterse) bui mogelijk. In de middag en avond volgen van het noordwesten meer winterse buien, lokaal is ook een klap onweer mogelijk. De maxima liggen rond 7°C, maar in intensieve buien daalt de temperatuur naar iets boven nul. Plaatselijk is kortdurende gladheid dan niet uitgesloten. De wind draait overal naar noordwest en wordt vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en aan zee krachtig tot hard. Bij buien is er vooral in de kustgebieden kans op zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. In de avond trekt de wind in het noord(west)elijk kustgebied tijdelijk mogelijk aan tot stormkracht, 9 Bft, met zware windstoten van 90-100 km/uur.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en zijn er enkele winterse buien. Vooral landinwaarts wordt het plaatselijk wit en is er kans op lokale gladheid. De minima liggen aan de kust rond 4°C, landinwaarts rond het vriespunt. De wind is west tot noordwest en neemt af, landinwaarts wordt de wind overwegend matig, aan de kust krachtig tot hard.

Morgen is het wisselend bewolkt met talrijke winterse buien. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar maximaal 7°C, maar in intensieve buien daalt deze tot iets boven nul. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig.

Vooruitzichten
Woensdag guur met (winterse) buien. Daarna licht wisselvallig met geregeld zon, soms een bui en aanhoudend vrij koud.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 12 april tot en met maandag 19 april
Grote kans (ca. 70%) op een overwegend droog weertype met hogere temperaturen. Rond 30% kans op voortzetting van het vrij koude en wisselvallige weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn