Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

07 april 2021 door Jannes Wiersema

Buien ook af en toe wat zon.

Het is het wisselend bewolkt met enkele buien, soms nog met hagel. In de avond nemen de buien in aantal en activiteit af. Tussen de buien door wordt het maximaal een graad of 7. De wind is noordwestelijk, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, eerst nog hard, 7 Bft. In de avond neemt de wind langzaam af.

In de komende nacht kan er nog een enkele bui voorkomen maar zijn er ook brede opklaringen. Langs de kust koelt het af naar circa 2°C, verder landinwaarts gaat het licht vriezen. De westenwind neemt af naar zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.

Morgen schijnt de zon af en toe maar komen er ook wolkenvelden en stapelwolken voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 8°C. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan de kust vrij krachtig en op de Wadden mogelijk krachtig.

Vooruitzichten
Vrijdag af en toe zon en droog. In het weekeinde perioden met regen en kil. Daarna neemt de neerslagkans wat af en wordt het overdag minder koud, maar ’s nachts neemt de kans op lichte vorst toe.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 14 april tot en met woensdag 21 april
De neerslagkans ligt iedere dag rond 40%, de kans op temperaturen rond of boven normaal neemt toe naar ongeveer 50%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn