Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

10 april 2021 door Jannes Wiersema

Veel bewolking en nat.

Het is overwegend bewolkt, alleen in het noorden is de bewolking aanvankelijk nog dun en kan de zon soms doorbreken. In de ochtend regent het al in het zuiden van het land en deze regen breidt zich langzaam verder noordwaarts uit. In het noorden blijft het tot de avond nog droog. De maximumtemperatuur ligt in het noorden rond 8°C, in de aanhoudende regen in het zuiden wordt het niet warmer dan een graad of 5. De oost- tot noordoostenwind wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Komende avond en in de nacht is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In het noorden en westen kan er ook natte sneeuw voorkomen. Daar ligt de minimumtemperatuur iets boven het vriespunt, in Limburg wordt het niet kouder dan ongeveer 8°C. De wind is overwegend noordoostelijk en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. In Limburg wordt de wind tijdelijk zwak veranderlijk.

Morgen begint de dag met bewolking en op veel plaatsen regent het dan nog. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en mogelijk klaart het wat op in het westen van het land. De middagtemperatuur ligt rond 6°C en de noordelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer eerst nog krachtig.

Vooruitzichten
Overwegend droog en perioden met zon. Overdag minder koud, maar ’s nachts grote kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 17 april tot en met zaterdag 24 april
Grote (70%) kans op rustig en droog weer. 30% kans op wisselvallig weer. De kans op temperaturen rond of iets onder normaal ligt rond de 50%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn