Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

12 april 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag enkele (winterse) buien.

Er is af en toe zon en trekken buien van west naar oost over het land. Bij de buien zijn hagel en natte sneeuw mogelijk, ook is er kans op onweer. In de avond wordt het weer vrijwel overal droog. De middagtemperatuur komt uit rond 7°C, tijdens winterse buien kan de temperatuur dalen naar enkele graden boven nul. De wind wordt west tot noordwest en is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

In de komende nach is het wisselend bewolkt met lokaal brede opklaringen. In het noorden en oosten komen enkele (winterse) buien voor, in het noordelijk kustgebied mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het zuidoosten tot 4°C aan zee. De wind is westelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Morgen zijn er flinke perioden met zon en is er vooral in het noordoosten nog een bui mogelijk, mogelijk met korrelhagel. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait naar noordwest en wordt overal matig, in het noordelijke kustgebied is de wind in de ochtend nog vrij krachtig. In de avond wordt de wind overwegend zwak en in het zuiden veranderlijk.

Vooruitzichten
Overwegend droog en perioden met zon. Overdag oplopende temperaturen, maar ’s nachts aanhoudende kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 19 april tot en met maandag 26 april
Grote (70%) kans op rustig en droog weer. 30% kans op wisselvallig weer. De kans op temperaturen rond of iets onder normaal ligt rond de 70%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn