Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

14 april 2021 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

De dag begint met opklaringen en een enkele mistbank in het noorden van het land en wolkenvelden in het zuiden van het land. Vooral in de westelijke kustprovincies komen enkele winterse buien voor, onweer is daarbij ook mogelijk. In de loop van de ochtend en middag ontstaan er meer buien, met name in het oosten mogelijk met korrelhagel. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind wordt noordelijk en matig, aan de kust in de middag en avond mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht zijn er landinwaarts brede opklaringen en kan er plaatselijk een mistbank ontstaan. In het westen en zuidoosten is er meer bewolking en in het westen is nog kans op een bui. De minimumtemperatuur loopt uiteen van enkele graden boven nul aan de kust tot -4° in het oosten. De wind is zwak, aan zee matig uit een noordelijke richting.

Morgen ontstaan er stapelwolken en blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind wordt noordoostelijk en matig, aan de zuidwestkust later op de dag mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten
Rustig en droog, maar temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde. Wel lopen de temperaturen langzaam op naar waardes rond het langjarige gemiddelde. Met name dinsdag is er een kleine kans op wat regen.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 21 april tot en met woensdag 28 april
Verder oplopende temperaturen en steeds meer zon. De kans op temperaturen boven het langjarige gemiddelde stijgt naar circa 60%. De kans op neerslag blijft klein.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn