Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

20 april 2021 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden en kans op een bui.

De ontstane mistbanken / mist lossen snel op en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen zonnig. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken, die in de middag vooral in het midden en oosten uit kunnen groeien tot een enkele bui. De maxima liggen tussen 14°C aan de westkust en 18°C plaatselijk in het oosten. De wind is overwegend zwak en komt uit een noordelijke richting.

Komende nacht zijn er naast brede opklaringen ook enkele wolkenvelden en kan er een enkele lichte bui voorkomen. Plaatselijk is het nevelig en in een brede opklaring kunnen zich mistbanken vormen. De minima liggen rond 5°C bij een zwakke, langs de kust matige noordenwind.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt. In de middag kan er in het uiterste zuiden een bui ontstaan. In de loop van de dag klaart het van het noordwesten uit op. De maxima lopen uiteen van 10°C op de Wadden tot 16°C in het zuidoosten, bij een matige, aan de kust vrij krachtige noordenwind. Mogelijk wordt de wind langs de westkust in de loop van de dag krachtig.

Vooruitzichten
Perioden met zon en overwegend droog. Vrij koel voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 27 april tot en met dinsdag 04 mei
De kans op het aanhouden van het vrij koele weer is 70%. De dagelijkse neerslagkans neemt daarbij langzaam toe naar 50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn