Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

27 april 2021 door Jannes Wiersema

Vrij zonnig en ook af en toe wat bewolking.

Het is vandaag overwegend zonnig, maar van tijd tot tijd kan er ook wat bewolking overdrijven. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 17°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en draait naar oost tot zuidoost. Op de stranden gaat de wind in de middag op veel plaatsen vanaf zee waaien.

In de avond en nacht zijn er brede opklaringen. Het koelt af naar een graad of 3 en er staat een zwakke tot matige oost- tot noordoostenwind.

Morgen is het aanvankelijk zonnig. In de loop van de dag komen er van het zuiden uit enkele wolkenvelden, maar de zon blijft geregeld te zien. Het blijft droog en de maximumtemperatuur varieert van 13°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het uiterste zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en is overwegend matig, in de loop van de dag aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vooruitzichten
Koel met vooral donderdag en vrijdag kans op regen en/of buien.

Vooruitzichten lange termijn
Dinsdag 04 mei tot en met dinsdag 11 mei
Vrij grote (60-70%) kans op een wisselvallig weertype, 30-40% kans op een droger weertype. De middagtemperaturen blijven tot ver in de periode waarschijnlijk onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn