Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

28 april 2021 door Jannes Wiersema

Overwegend zonnig en droog. Vanavond in het zuiden kans op een bui.

Het is vandaag opnieuw overwegend zonnig op enkele dunne wolkenvelden na. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit langzaam toe en in de avond is er in het zuiden kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig. In de loop van de dag draait de wind naar een noord- tot noordoostelijke richting en neemt aan zee en boven het IJsselmeer toe naar vrij krachtig, 5 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en komen er in het midden en zuiden buien voor terwijl het (uiterste) noorden meest droog blijft. Met name in het zuiden kan er ook lokaal onweer bij de buien voor komen. Het koelt af naar ongeveer 5°C in het noorden en 8°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind is landinwaarts zwak, in de kustgebieden matig en aan zee en boven het IJsselmeer overwegend krachtig, 5 Bft.

Morgen regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd, in het zuidoosten valt de neerslag in de middag in de vorm van buien. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droog en mogelijk is in het westen aan het einde van de middag de zon nog even te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van zo’n 10°C in het noorden tot lokaal 14°C in het zuidoosten. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk, maar draait in de loop van de dag naar een noordelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de middag aan de zuidwestkust mogelijk tijdelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Koel met elke dag ca. 30% kans op regen en/of buien. Komende dinsdag ca. 80 % kans op regen en buien en meer wind.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 05 mei tot en met woensdag 12 mei
Vrij grote (60-70%) kans op een aanhoudend wisselvallig weertype, 30-40% kans op een droger weertype. De middagtemperaturen blijven tot ver in de periode waarschijnlijk onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn