Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

29 april 2021 door Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking en perioden met regen.

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon door. In het noorden en oosten blijft het bewolkt en blijft er af en toe regen vallen. De maximumtemperatuur ligt tussen de 7°C op plaatsen waar het langdurig regent tot 12°C langs daar waar de zon nog even doorbreekt. De noordelijke wind is eerst zwak tot matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. In het zuidoosten is de wind aanvankelijk zuidwestelijk. In de loop van de dag draait de wind overal naar een noordwestelijke richting en wordt overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

In de komende nacht is half tot zwaar bewolkt en kan het vooral in het noorden en noordoosten af en toe regenen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 6°C en de west- tot noordwestenwind is zwak tot matig.

Morgenochtend is het aanvankelijk op de meeste plaatsen bewolkt en komt er lokaal een bui voor. In de loop van de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door maar een bui blijft mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De west- tot noordwestenwind is overwegend matig, 3-4 Bft.

Vooruitzichten
In het weekeinde rustig en vrij koel weertype met naast zon ook een enkele bui. Na het weekeinde wisselvallig met geregeld regen en vooral op dinsdag mogelijk veel wind met kans op zware windstoten. Met maxima van ca. 12°C blijft het aan de koele kant voor begin mei.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 06 mei tot en met donderdag 13 mei
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op en vrij koel en wisselvallig weertype. Later in de periode neemt de kans op een warmer weertype duidelijk toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn