Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

05 mei 2021 door Jannes Wiersema

Vanmiddag rustiger en droger.

Vanochtend hebben we nog altijd te maken met buien en een stevige westenwind. Vooral in het noordwestelijk kustgebied kunnen nog (zware) windstoten voorkomen, elders in het land is het iets rustiger. Ook de buien gaan geleidelijk verdwijnen, maar zeker deze ochtend kunnen in het hele land nog regen- en hagelbuien voorkomen.

Vanmiddag is het in een groot deel van het land een tijd droog en komt de zon weer even goed tevoorschijn. Toch is het nog altijd koud, met nog maar 9 tot 12 graden maximaal. Daarmee voegt deze Bevrijdingsdag zich mogelijk bij de 5 koudste ooit gemeten.

Komende nacht kan in het uiterste noorden en in het uiterste zuiden nog een bui vallen, verder is het droog met opklaringen. De temperatuur kan landinwaarts weer zakken tot dichtbij het vriespunt.

Morgen start de dag weer eens met aardig wat zonneschijn. Al snel gaat de bewolking al weer toenemen en voornamelijk in de middag valt weer een aantal buien. In de kustprovincies lijkt dat mee te vallen, in het noordwesten van het land wordt het zelfs een flink zonnige dag. Nog altijd is het koud met 10 tot 12 graden.

Ook op vrijdag komt daar maar nauwelijks bovenuit. Verder dan 12 graden op de warmste plekken komen we nog steeds niet. Wel is er dan overal wat meer ruimte voor de zon. Vooral landinwaarts komt nog steeds een bui voor, maar de hoeveelheden zijn nog kleiner dan donderdag.

Vanaf zaterdag staat er wel een drastische verandering op het programma. Er steekt een zuidelijke wind op die veel warmere lucht aanvoert. Dan schieten de temperaturen ineens omhoog. Zaterdag wordt het al 14 tot 16 graden, met vooral in de middag en avond op veel plaatsen wat regen.

Zondag wordt het zelfs nog veel warmer, met in het zuidoosten zelfs een zomerse 25 graden. Omdat de temperaturen zo snel omhoog gaan, blijft de atmosfeer wel onstabiel. Na een zonnige start kunnen later op zondag al de eerste (zomerse) regen- en onweersbuien voorkomen. Ook later op maandag worden enkele regen- en onweersbuien verwacht.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn