Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

09 mei 2021 door Jannes Wiersema

Zomerse warmte gevolgd door onweersbuien.

Vanochtend komen er stevige onweersbuien voor in het westen van het land. Bij de buien kunnen hagel en windstoten voorkomen. De onweersbuien trekken aan het eind van de ochtend en begin van de middag via het noorden het land uit. Er staat een meest matige wind uit zuidelijke richting.

Vanmiddag is het overwegend droog en komt de zon geregeld door, maar is de kans op een enkele (onweers)bui niet helemaal uitgesloten. Onder invloed van de zon warmt het op naar 20-23 graden in de kustgebieden en 25-26 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan de temperatuur oplopen tot 27-28 graden. Op de Wadden is het met maxima van 18-19 graden minder warm. Doordat de lucht vrij vochtig is, zal het benauwd aanvoelen.

In de loop van de avond trekken nieuwe onweersbuien het land binnen. De meeste buien zijn opnieuw voor de westelijke helft van het land. Bij de buien kunnen hagel en (zware) windstoten voorkomen. Komende nacht blijft het vrij zwoel met minima van 13-17 graden. De kans op enkele onweersbuien blijft ook in de nacht aanwezig.

Morgen trekken er vooral in de ochtend en vroege middag opnieuw enkele buien over. In de middag komt er meer ruimte voor de zon, maar vooral het binnenland blijft gevoelig voor enkele buien. Bij die buien is er ook weer kans kan op een klap onweer. Met maxima van 16-19 graden is het minder warm dan vandaag.

Na morgen blijft het wisselvallig lenteweer met afwisselend zon en enkele buien, waarbij lokaal soms een klap onweer voor kan komen. De meeste ruimte voor de zon lijkt vooralsnog weggelegd voor woensdag. De maximumtemperaturen liggen tussen de 15 en 19 graden en dit is rond de normaal voor de tijd van het jaar. De wind speelt de komende dagen geen grote rol.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn