Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

10 mei 2021 door Jannes Wiersema

Een enkele bui, maar ook af en toe de zon.

Vanochtend trekken er buien over vooral het westen van het land, waarbij een klap onweer niet is uitgesloten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is meest matig van kracht, maar kan tijdens buien wel wat vlagerig zijn. In het noordwestelijk kustgebied is de wind vrij krachtig, 5 bft. Achter de buien komt de zon ook geregeld tevoorschijn

Vanmiddag trekken de meeste buien weg en laat de zon zich steeds vaker zien. Helemaal droog wordt het echter niet, want de kans op een enkele bui blijft bestaan. In het westelijk kustgebied waait het nog even stevig. Met een maximumtemperatuur van 16 graden langs de kust tot 20 of 21 graden langs de oostgrens is het minder warm dan gisteren.

Vanavond neemt vanuit het oosten de bewolking weer toe, maar blijft het op de meeste plekken wel droog. Komende nacht gaat langs de oostgrens wel wat regen gaan vallen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 7 en 11 graden.

Morgen is er in de ochtend vooral het oosten en noordoosten kans op wat regen. In de rest van het land is er meer ruimte voor de zon, maar in de middag neemt overal de kans op een bui toe. Bij zo’n bui kan lokaal ook weer een klap onweer voorkomen. De meeste zon is voor het westen van het land. De middagtemperatuur ligt tussen de 15 en 18 graden en er staat een zwakke, variabele wind.

Na morgen blijft het wisselvallig lenteweer met afwisselend zon en enkele buien. De meeste ruimte voor de zon lijkt vooralsnog weggelegd voor woensdag en donderdag. De wind speelt de komende dagen geen grote rol. De maximumtemperaturen liggen telkens tussen de 15 en 19 graden, met een licht dalende lijn richting het eind van de week. Wel nemen de neerslagkansen dan verder af: vrijdag en in het weekend lijkt het zo goed als droog te worden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn