Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

11 mei 2021 door Jannes Wiersema

Oosten veel bewolking, met regen later buien met kans op onweer.

Vandaag valt in de ochtend vooral in het oosten en noordoosten nog wat regen. In de rest van het land is er meer ruimte voor de zon, maar in de middag neemt overal de kans op een bui toe. Bij zo’n bui kan lokaal ook een klap onweer voorkomen. De meeste zon is weggelegd voor het westen van het land. De middagtemperatuur ligt tussen de 15 en 18 graden en er staat een zwakke wind uit variabele richtingen.

Vanavond en vannacht wordt het op de meeste plaatsen weer droog en zijn er opklaringen. Bij niet al teveel wind daalt de temperatuur tot om en nabij 8 graden.

Morgen ziet er beter uit dan vandaag. Er is veel meer zon en het lijkt op de meeste plaatsen droog te blijven. Als er nog ergens een bui valt, dan maakt het zuiden daar de grootste kans op. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind en het wordt tussen 14 graden in het noordwesten en 18 graden in het zuiden van het land.

De rest van de week blijft het licht wisselvallig lenteweer met afwisselend zon en enkele buien. De wind stelt de komende dagen weinig voor. Op Hemelvaartsdag kan er in het midden en zuiden wel weer een bui vallen. De maximumtemperaturen liggen telkens tussen de 15 en 19 graden.

Het weekend begint droog met zaterdag ook geregeld zon, maar zondag bestaat de kans dat een storing met buien over het land trekt. Met 14 tot 18 graden een fractie minder warm.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn