Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

12 mei 2021 door Jannes Wiersema

Zo goed als droog, met geregeld de zon.

Vandaag ziet het er een stuk vriendelijker uit dan gisteren. Er is veel meer zon en het lijkt op de meeste plaatsen droog te blijven. Als er nog ergens een buitje valt, dan maakt het zuiden daar de grootste kans op, voornamelijk vanaf het eind van de middag. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind en het wordt tussen 14 graden in het noordwesten en 18 graden in het zuiden van het land.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen en koelt het op de koudste plaatsen af tot ongeveer 6 graden. In een west-oost gerichte strook over het midden van het land komt wat meer bewolking voor en kan nog een lokale bui vallen.

Morgen, Hemelvaartsdag, komt vanuit het zuiden een storing onze kant op. Het ziet er naar uit dat vooral het midden en zuiden van het land een bui kunnen verwachten, na een vrij zonnig begin van de dag. Het noorden houdt het waarschijnlijk droog, al ligt daar een andere storing in de buurt die daar voor wat meer bewolking zal zorgen in de loop van de dag. Wind is er nog steeds niet veel en de temperaturen blijven vrij aangenaam, tussen 15 en 19 graden.

Vrijdag verandert er nog altijd niet veel. Alleen de temperaturen dalen op de meeste plaatsen iets, we komen dan uit tussen 12 en 18 graden. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar weer af. De kans op buien lijkt in het zuiden het grootst.

In het weekend is het ook om en nabij 15 graden overdag. Zowel zaterdag als zondag kan in het hele land wel een bui voorkomen. Maar nog steeds komt ook de zon geregeld tevoorschijn. Het is voorlopig heel gemiddeld lenteweer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn