Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

14 mei 2021 door Jannes Wiersema

Noorden laaghangende bewolking, verder geregeld de zon met in het zuiden later buien.

Vandaag is er meer bewolking, met in het noorden veel laaghangende bewolking. Vanmiddag wel ook af en toe de zon. De temperaturen komen lager uit, doordat de wind vanaf de zee waait. We komen uit tussen 12 graden in het uiterste noordwesten en op de Waddeneilanden en 18 graden in het zuidoosten van het land. Daarbij komen er in het zuiden en midden van het land enkele buien voor, mogelijk met onweer.

Vanavond verdwijnen de buien en in de komende nacht zijn er brede opklaringen en is er maar weinig wind waardoor op sommige plaatsen nevel en lokaal mist kunnen ontstaan. Het koelt af tot tussen 5 en 7 graden.

Morgen start op de meeste plaatsen heel aardig, maar in de loop van de dag trekt een storing met buiige regen vanuit het zuidwesten over het land. Er vooruit ontstaan ook losse buien, die lokaal met onweer gepaard kunnen gaan. Ook dan is tussendoor de zon nog te zien. De max temp is ca 15 graden. De wind is dan in de zuidwesthoek.

Ook op zondag kunnen in het hele land buien voorkomen, en dan lijken de neerslaghoeveelheden wat groter te zijn. Maar nog steeds komt ook de zon geregeld tevoorschijn. De zuidwestelijke wind is meest matig en de temperaturen stijgen in de middag op de meeste plaatsen tot 14 of 15, in het zuiden lokaal 16 graden.

Volgende week is het nog steeds wisselvallig. Wolken, zonneschijn en de nodige (onweer)buien blijven af en aan komen, met dagelijks temperaturen rond 15 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn