Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

17 mei 2021 door Jannes Wiersema

Enkele stevige (onweers)buien.

Vanochtend vallen er verspreid over het land weer buien. Soms zijn het stevige buien met hagel en onweer. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Vanmiddag komen vooral in het binnenland nog stevige (onweers)buien voor. In het westen klaart het steeds meer op en laat in de loop van de middag de zon zich steeds vaker zien. De wind draait naar west en neemt wat in kracht toe bij maximumtemperaturen van 13 tot 15 graden.

Vanavond neemt de buiigheid verder af, maar helemaal droog wordt het waarschijnlijk niet. Op steeds meer plekken schijnt de zon nog even. De wind neemt weer af en in de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur naar 5 tot 8 graden. In de loop van komende nacht trekken er weer wat buien van zuid naar noord over het land.

Morgen komen opnieuw buien voor, vooral in het zuiden en midden van het land. Deze buien trekken in de loop van de dag weg richting het oosten. Bij de buien zijn onweer en hagel niet uitgesloten. Het is geregeld bewolkt, maar vooral bij de kust kan de zon er regelmatig nog even doorbreken. De maximumtemperatuur varieert van 12 graden in het noordwesten tot 15 graden landinwaarts. De wind is meest zwak tot matig uit westelijke richting.

Ook woensdag komen weer enkele regen- en onweersbuien voor. De meeste buien zijn voor het binnenland, de meeste zon is voor de kustgebieden. De maximumtemperatuur ligt rond 15 graden en er waait een zwakke tot matige westelijke wind.

Donderdag passeert een rug van hogedruk en lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. Ook schijnt de zon van tijd tot tijd, het lijkt de zonnigste dag van de week te worden. De maximumtemperatuur ligt rond de 15 a 16 graden, in het zuiden kan het op veel plaatsen 17 graden worden.

Vrijdag passeert een gebied met regen en staat er vooral in de kustgebieden ook vrij veel wind. Het is daarbij ook overwegend bewolkt en het wordt niet warmer dan 14 of 15 graden.

In het pinksterweekend blijft het koel en wisselvallig, met afwisselend buien en zon, maar er vallen niet meer zoveel buien als eerder in de week.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn