Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

18 mei 2021 door Jannes Wiersema

Landinwaarts enkele regen- en onweersbuien.

De paar buien die afgelopen nacht vanuit het zuiden het land zijn ingetrokken, schuiven in de loop van vanochtend vooral over de oostelijke helft van het land naar Duitsland weg. In de kustprovincies en langs de noordkust is het zo goed als droog en zijn er ook al wat opklaringen.

Vanmiddag vallen vooral landinwaarts nog enkele buien, soms ook gepaard met onweer of hagel. Aan de kust is het overwegend droog en breekt in de loop van de middag de zon steeds vaker even door. Vooral in delen van Zeeland en Zuid-Holland kan het zelfs even vrij zonnig worden. Ook landinwaarts schijnt de zon vanmiddag vaker tussen de buien door. Er waait een zwakke tot matige westelijke wind en de middagtemperatuur stijgt tot 13 a 14 graden aan zee en tot 15 a 16 graden in het binnenland.

Vanavond doven de buien uit en wordt het zo goed als droog. Ook klaart het breed op. De wind draait van west naar zuidwest en zwakt iets af, waardoor het vannacht flink afkoelt. In brede opklaringen daalt het kwik tot een graad of 5, aan de kust wordt het een graad of 8. Het wordt nevelig en lokaal ontstaat een mistbank.

Morgen trekken er het westen opnieuw enkele buien het land in, maar in het noorden is het eerst nog lange tijd droog met flink wat ruimte voor de zon. Ook in de rest van het land komt de zon er af en toe doorheen, alleen in het zuidoosten is de bewolking hardnekkiger. Tijdens buien is er opnieuw kans op onweer en hagel. Met een zwakke tot matige zuidwesten- tot westenwind wordt het 13 tot 15 graden.

Donderdag lijkt de meest droge dag van de week te gaan worden, met dan slechts een enkele losse bui. De zon laat zich geregeld zien, maar krijgt het ’s middags steeds lastiger door naderende wolkenvelden vanaf de Noordzee. Met de zon er iets vaker bij en een wat meer zuidelijke wind warmt het op naar 14 tot 17 graden. Dat is echter nog steeds wel iets onder normaal voor eind mei. Normaalgesproken hoort het nu een graad of 19 te zijn.

Vrijdag trekt een lagedrukgebiedje over het land en vallen opnieuw buien. Ook waait het stevig vanuit het zuidwesten tot zuiden, aan de kust soms een windkracht 7. Qua temperatuur verandert er weinig; het wordt 13 tot 16 graden.

Ook in het Pinksterweekend staat er nog een stevige zuidwestelijke wind en is het met 12 tot 14 graden eerst erg koel voor de tijd van het jaar. Er vallen buien, maar vooral zondag is er ook weer wat ruimte voor de zon.
Maandag 2e Pinksterdag valt nog een lokale bui en komt de zon nog iets vaker tevoorschijn. Het blijft wel aan de frisse kant, maar met 13 tot lokaal 17 graden is het wel weer wat minder koel.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn