Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

19 mei 2021 door Jannes Wiersema

Aanhoudend wisselvallig met buien mogelijk met onweer en hagel.

Na een frisse nacht met opklaringen en lokaal mist, zijn er vanuit het westen opnieuw een aantal buien gearriveerd en deze trekken vanochtend geleidelijk verder het land in. In de oostelijke helft van het land is het eerst nog droog met een paar opklaringen, maar ook daar gaan in de loop van de ochtend enkele buien vallen.

Vanmiddag zijn verspreid over het hele land een aantal buien, lokaal met onweer of hagel. Tussendoor is er soms wat ruimte voor de zon, het meest in de kustgebieden en met een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind wordt het 13 graden aan de kust tot 15, lokaal 16 graden in het binnenland.

Vanavond wordt het vanuit het westen droger en klaart het breed op. Ook de nacht verloopt zo goed als droog, maar wel met geleidelijk meer lage bewolking. De temperatuur daalt tot een graad of 5 in opklaringen en tot 8 of 9 graden aan de kust. Verder wordt het nevlig en kan lokaal mist ontstaan.

Morgen lijkt de meest droge dag van de week te gaan worden, met dan slechts een enkele bui. De zon laat zich geregeld zien, maar krijgt het ’s middags wel steeds lastiger door naderende wolkenvelden vanaf de Noordzee. Met de zon er iets vaker bij en een wat meer zuidelijke wind warmt het op naar 14 tot 17 graden, lokaal misschien net 18 graden. Dat is nog steeds iets onder normaal voor eind mei. Normaalgesproken hoort het nu een graad of 19 a 20 te zijn. Gedurende de avond begint de wind flink aan te trekken.

Vrijdag trekt een lagedrukgebiedje over het land en vallen vooral in het westen en noorden opnieuw buien. Landinwaarts is het droger. Ook waait het stevig vanuit het zuidwesten tot zuiden, vooral later op de dag aan de kust soms stormachtig, windkracht 8, met windstoten tot 80 a 90 kilometer per uur. De zon laat zich af en toe zien en het wordt 13 tot 15 graden.

Ook in het Pinksterweekend staat er nog een stevige zuidwestelijke wind en is het met 12 tot 14 graden eerst erg koel voor de tijd van het jaar. Er vallen buien en de wind is nog vlagerig, maar vooral zondag is er ook weer wat meer ruimte voor de zon. Maandag 2e Pinksterdag vallen enkele buien, maar komt de zon ook geregeld tevoorschijn. Het blijft wel aan de frisse kant, met 13 tot lokaal 16 graden.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn