Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

20 mei 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag op de meeste plaatsen droog.

In de vroege ochtend komt eerst op veel plaatsen nog (dichte) mist voor, maar die verdwijnt de komende uren. Daarna laat de zon zich geregeld zien, en het blijft vandaag vrijwel overal droog. Al is een enkele lokale bui in het noorden niet uit te sluiten.

Vanmiddag drijft wel geleidelijk meer bewolking binnen vanaf de Noordzee. Met de zon er iets vaker bij en een wat meer zuidelijke wind warmt het op naar 14 tot 17 graden, lokaal misschien net 18 graden. Dat is nog steeds iets onder normaal voor eind mei. Normaalgesproken hoort het nu een graad of 19 a 20 te zijn.

In de avond begint de wind flink aan te trekken en valt in het noordwesten weer een beetje regen. Vanwege de bewolking én de wind die stevig doorwaait, wordt het ’s nachts niet veel kouder dan 10 graden.

Morgen trekt een lagedrukgebiedje over het land en vallen vooral in het noordwesten en noorden opnieuw buien. Landinwaarts is het droger. De zon laat zich tussendoor regelmatig zien. Ook waait het stevig vanuit het zuidwesten tot zuiden, vooral later op de dag aan de kust hard, windkracht 7, met windstoten tot 80 kilometer per uur. De zon laat zich af en toe zien en het wordt 13 tot 16 graden.

Ook in het Pinksterweekend staat er nog een stevige zuidwestelijke wind en is het met 12 tot 14 graden eerst erg koel voor de tijd van het jaar. Er vallen buien en de wind is nog vlagerig, maar vooral zondag is er ook weer wat meer ruimte voor de zon. Maandag, 2e Pinksterdag vallen enkele buien, maar komt de zon ook geregeld tevoorschijn. Het blijft wel aan de frisse kant, met 13 tot lokaal 16 graden. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn