Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

21 mei 2021 door Jannes Wiersema

Toenemende wind en buien.

Na een vrij zachte, maar aan zee al wel wat onstuimige nacht, trekt vandaag een lagedrukgebiedje ten noorden het land naar het oosten. Vooral in het noordwesten en noorden vallen opnieuw een paar buien. Landinwaarts is het stukken droger, al kan daar vooral later op de dag ook wel een bui voorkomen. Toch komt de zon er overal mooi door.

Daarbij waait het vrijwel de hele dag stevig, vanuit het zuidwesten. Vooral vanaf de middag is de wind aan de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Er kunnen windstoten voorkomen van 80 a 90 kilometer per uur, ook verder landinwaarts. De zon laat zich ondertussen ook vanmiddag regelmatig zien en het wordt 14 tot 17 graden.

Vanavond blijft het nog hard waaien, vannacht wordt het langzaam rustiger. Wel trekt een gebied met stevige buien vanuit het westen het land binnen. Het wordt niet kouder dan ongeveer 10 graden.

Ook in het Pinksterweekend staat er nog een stevige zuidwestelijke wind en is het met temperaturen rond 14 graden erg koel voor de tijd van het jaar.

Ook zaterdagochtend kan op veel plaatsen nog buiige regen vallen, maar in de middag lijkt het vanuit het noordwesten op te knappen. Het wordt droger en de zon laat zich weer zien. Ook de wind neemt dan behoorlijk af. In het zuidoosten kan het de hele dag druilerig blijven, en daar kan in de loop van de dag ook een onweersbui voorkomen. Met 12 of 13 graden als maximumtemperatuur is het zaterdag op veel plaatsen wel gedaan.

Zondag, 1e Pinksterdag, ziet er al een stuk droger, al is vooral de zuidoosthoek van het land nog gevoelig voor een paar buien. Er is overal vrij veel bewolking, maar de zon laat zich ook af en toe zien. Met 13 tot 15 graden is het ook weer iets zachter.

Maandag, 2e Pinksterdag vallen enkele buien, maar komt de zon ook geregeld tevoorschijn. Het blijft wel aan de frisse kant, met 13 tot lokaal 16 graden.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn