Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

23 mei 2021 door Jannes Wiersema

Enkele buien, maar ook zon.

Vanochtend, op deze eerste pinksterdag, is er af en toe ruimte voor de zon, maar komen verspreid over het land ook nog enkele buien voor. Er staat een meest matige zuidwestelijke wind (3 a 4 Bft), in het zuidoosten kan het soms ook vrij krachtig waaien (5 Bft).

Vanmiddag komen er vooral in het noorden en oosten nog enkele buien voor, elders is het overwegend droog. Aanvankelijk is er tussendoor nog ruimte voor de zon, maar in de loop van de middag trekt het van het westen uit dicht. De wind trekt aan tot vrij krachtig (5 Bft) in het westen, IJsselmeergebied en langs de noordkust. De maximumtemperatuur loopt uiteen van zo’n 12 graden op De Wadden tot 16 graden in het zuidoosten.

Vanavond wordt het overal bewolkt. In de loop van de avond neemt de kans op een spatje regen toe. De wind neemt tijdelijk in kracht af. Komende nacht gaat het van het westen uit op steeds meer plekken regenen. De wind trekt aan naar matig tot vrij krachtig, aan de kust kan het ook hard waaien (6 Bft)

Morgen, tweede pinksterdag, begint met regen, maar de regen trekt in de loop van de ochtend naar het oosten weg. Daarachter trekt in de loop van de dag nog een aantal buien over het land, lokaal met onweer of hagel, maar zijn er ook lange droge perioden en is er wat ruimte voor de zon. Met een iets aantrekkende zuidwestelijke wind, aan de kust soms windkracht 6, wordt het net als op zondag 13 tot 16 graden.

Dinsdag komen er regen- en onweersbuien voor, maar tussendoor schijnt ook van tijd tot tijd. Daarbij waait het matig tot vrij krachtig, 4-5 beaufort. Met een maximumtemperatuur van 12-15 graden blijft het onverminderd koud voor de tijd van het jaar. Normaal is de maximumtemperatuur deze tijd van het jaar zo’n 19 graden.

Ook woensdag wisselen zon en stevige regen- en onweersbuien elkaar af met vergelijkbare temperaturen als op de dinsdag.

De dagen na woensdag blijft het wisselvallig met van tijd tot tijd wat neerslag en tussendoor ook ruimte voor de zon. De wind neemt wat af, terwijl de temperatuur op lijkt te gaan lopen. Het blijft echter koel voor de tijd van het jaar.

Volgend weekend lijkt de temperatuur dan eindelijk op te gaan lopen richting normale waarden voor de tijd van het jaar. Ook lijkt het iets zonniger te worden, maar de onzekerheid in de weersverwachting neemt wel flink toe. (bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn