Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

26 mei 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag en morgen nog buien, daarna verbeterend.

Vanochtend vallen er enkele buien in het midden van het land. In het noorden en zuiden is het nog droog met wat opklaringen. Deze buien trekken in de loop van de ochtend naar het oosten en dan wordt het ook in het midden van het land enige tijd droog met wat zon.

Rond de middag trekt vanuit het noordwesten een regengebied het land in en trekt de westelijke wind aan naar matig in het binnenland tot soms krachtig aan de kust, 3-6 Bft. Verder ontstaan voor de regen uit in het binnenland ook weer nieuwe buien. De middagtemperatuur varieert van 12 graden langs de westkust tot 15 graden in Limburg.

Vanavond en vannacht blijft vooral in het noorden en midden nog enige tijd regen vallen. De wind neemt geleidelijk wat af en het koelt af tot 9 a 10 graden.

Morgen valt vooral in het noorden en oosten nog wat regen, maar in de loop van de ochtend trekt dit naar Duitsland weg en wordt het droog. Een hogedrukgebied krijgt vanaf dat moment meer grip op ons land en dat resulteert in droger weer en meer zonneschijn. Met de zon er iets vaker bij komt de temperatuur ook iets hoger uit, al blijft het aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Het wordt 14 graden aan de kust tot lokaal 18 graden in het binnenland.

Vrijdag lijkt het voor het eerst sinds langere tijd op de meeste plaatsen droog te blijven. In het zuiden kan het die dag voor de eerste keer plaatselijk 19 of 20 graden worden. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind, 2-4 Beaufort.

In het weekend lijkt de temperatuur dan eindelijk richting normale waarden voor deze fase van mei te stijgen. Op meerdere plaatsen kan de grens van 20 graden worden gehaald of overschreden. Ook lijkt het op beide dagen vrij zonnig te worden.

Ook volgende week houden we dat wat warmere weer met geregeld zon. Op dinsdag zou wel een enkele bui kunnen vallen, verder lijken de droge perioden te overheersen. (bron:weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn