Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

30 mei 2021 door Jannes Wiersema

Op de meeste plaatsen zonnig.

Vanmorgen komt er lokaal nevel of mist voor, in het noorden en westen is het bewolkt. De eventuele mist wordt door ze zon snel ‘opgeruimd’ en ook de bewolking in de noordelijke helft verdwijnt geleidelijk. Op de Wadden kan het nog lang grijs blijven.

Vanmiddag schijnt de zon bijna overal flink en warmt het op naar aangename temperaturen van 19 tot 23 graden. Langs de kust blijft het kwik met 15 graden nog wat achter. Er staat een zwakke tot aan de kust matige wind uit noord tot noordoostelijke richting.

Vanavond blijft het overwegend helder. Komende nacht draait de wind naar noordoost, kan er op de Wadden lokaal weer wat bewolking voorkomen en is lokaal kans op een enkele mistbank of wat nevel. De minimumtemperatuur komt uit tussen de 5 en 10 graden.

Morgen kan de middagtemperatuur met een oostelijke wind in het zuidoosten al oplopen tot 24 graden en ook aan zee schommelt het kwik dan rond 20 graden. Er wordt droge lucht aangevoerd en er is dan ook volop ruimte voor zon en vrijwel geen bewolking.

Dinsdag en woensdag is het volop zonnig met maximumtemperaturen uiteenlopend van zo’n 20 graden op de Wadden tot 25 graden in het zuiden. Daarbij staat er weinig wind.

Ook na woensdag blijft het zomers weer, met veel zon en hoge middagtemperaturen. Wel komen er meer stapelwolken voor, vooral in het binnenland. De kans op een lokale regen- of onweersbui neemt dan ook toe.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn