Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

31 mei 2021 door Jannes Wiersema

Zonnig en rustig Voorjaarsweer.

In de vroege ochtend kan er in het noorden lokaal nog wat lage bewolking, nevel of een enkele mistbank voorkomen. Deze verdwijnen echter al snel na zonsopkomst, waarna in het hele land de zon flink schijnt. Met een zwakke oost tot noordoostelijke wind voelt het al snel aangenaam aan. Tegen het eind van de ochtend ontstaan er enkele vriendelijke stapelwolkjes, maar deze doen niet af aan het zonovergoten weer.

Vanmiddag loopt de temperatuur in het zuidoosten op tot 24 graden en ook aan zee schommelt het kwik dan rond 20 graden en op de Wadden is het met 16 graden nog iets frisser. Er wordt droge lucht aangevoerd en er is dan ook volop ruimte voor zon. Afgezien van een paar vriendelijke stapelwolken in het zuiden en oosten van het land is er vrijwel geen bewolking.

Vanavond en vannacht blijft het helder en koelt het geleidelijk af. De minimumtemperaturen liggen komende nacht tussen de 6 en 12 graden. Het koelst is het in het (noord)oosten, het zachtst in het zuidwesten.

Morgen, de eerste dag van de meteorologische zomer, is het volop zonnig met maximumtemperaturen uiteenlopend van zo’n 20 graden op de Wadden tot 26 graden in het zuiden. Daarbij staat er weinig wind.

Ook woensdag blijft het zomers weer, met veel zon en hoge middagtemperaturen. Wel is er een fractie meer bewolking aanwezig, vooral in het zuiden en oosten van het land. De kans op een (onweers)bui is klein, maar niet helemaal uitgesloten. In het binnenland wordt het 25 graden of nog iets warmer. Aan zee is het wat koeler.

Donderdag komen weer wat storingen in zicht, die waarschijnlijk voor een paar (onweers)buien gaan zorgen. De grootste kans op buien is momenteel weggelegd voor het binnenland. Nog altijd is het overwegend zonnig. De maximumtemperaturen liggen met 19 tot 24 graden iets lager dan de dagen ervoor.

Vrijdag lijkt er weinig te veranderen ten opzichte van de donderdag. Er is kans op een (onweers)bui, maar nog steeds schijnt de zon regelmatig. Het wordt weer een fractie warmer met in het binnenland maxima tot 25 graden aan toe.

In het weekend houdt het zomerse weer met temperaturen tussen de 20 en 25 graden aan, alleen in het uiterste noorden is het soms wat koeler. De zon schijnt regelmatig, maar er is ook kans op een enkele (onweers)bui. Zondag neemt de kans op zwaardere onweersbuien toe.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn