Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

02 juni 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag de warmste dag van de week.

Vandaag lijkt de warmste dag van de week te gaan worden. Met een oostelijke wind stroomt warme lucht het land in en de zon schijnt de hele dag volop. In het noordoosten kunnen soms wat wolken vanuit Duitsland binnendrijven en af en toe trekken er een paar dunne velden met sluierbewolking over het land, maar daar heeft de zon weinig last van. Het warmt op naar 20 tot 24 graden aan de kust, met daar later in de middag een verkoelend briesje vanaf zee, en naar 25 tot lokaal 29 graden in het binnenland.

Vanavond en vannacht blijft het helder en met weinig wind wordt het niet kouder dan 13 graden in het noordoosten tot 16 graden in het zuiden.

Morgen begint de dag in een groot deel van het land nog droog en zonnig, maar op nadering van een lagedrukgebiedje vanuit het zuiden trekken ook al wat wolkenvelden het land in. In het zuiden kan in de loop van de ochtend al een bui vallen en gedurende de dag trekken deze verder het land in. De meeste buien lijken in de oostelijke helft van het land te gaan vallen en dat zijn ook forse (onweers)buien. Vooral in de tweede middaghelft kan het in het oosten soms flink tekeer gaan met naast veel regen, ook hagel en soms forse windstoten. Tussen de buien door blijft ook de zon nog regelmatig te zien en de maximumtemperaturen liggen met 21 tot 25 graden iets lager dan de dagen ervoor.

Vrijdag trekt vanuit het zuidwesten een koufront het land in en dat resulteert vooral in de oostelijke helft van het land opnieuw in een aantal regen- en onweersbuien. Tussendoor is er ook ruimte voor de zon. De westelijke helft van het land houdt het zo goed als droog met daar de meeste zonneschijn. De wind klapt om naar het westen en de maximumtemperaturen zijn vergelijkbaar met morgen; tussen 20 en 25 graden graden.

In het weekend houdt het zomerse weer met temperaturen tussen de 20 en 24 graden aan, alleen in het uiterste noorden is het soms wat koeler. De zon schijnt regelmatig. Er is ook kans op een heel lokale (onweers)bui, maar het grootste deel van het weekend lijkt droog te verlopen.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn